Το πορτοκάλι και τα κουλουράκια του!

Το πορτοκάλι και τα κουλουράκια του!

Το πορτοκάλι και τα κουλουράκια του!

Το πορτοκάλι, που είναι ένα περίπλοκο υβρίδιο κίτρου και μανταρινιού, το έτρωγαν οι Κινέζοι ήδη από το 2500π.Χ., ενώ στην Ευρώπη έφτασε το 1490 από Πορτογάλους θαλασσοπόρους. Γι' αυτό και λέγεται πορτοκάλι! Η πορτοκαλιά δεν αντέχει το κρύο, καρποφορεί για περίπου 80 χρόνια, σε μια πολύ καλή περίπτωση δίνουν καρπό ένα στα δέκα της μυρωδάτα άνθη και υπάρχουν κοντά στις 160 ποικιλίες.

Γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C -που είναι και συντηρητικό- τα πορτοκάλια δεν χαλάνε εύκολα κι έτσι διατηρούνται έως και ένα μήνα στο σπίτι και μέχρι 12 εβδομάδες σε ελεγχόμενες συνθήκες. Έχουν επίσης βιταμίνες Β, μέταλλα (ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο...) και είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία με αντικαρκινική, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.


Με ξύσμα και φρέσκο χυμό πορτοκαλιών ετοιμάσαμε μια απαλή ζύμη και πλάσαμε νηστίσιμα σούπερ-αρωματικά κουλουράκια με τα δυο χεράκια!

Subscribe to our Newsletter,
stay informed about our workshops and activities!