Μπέργκερ ρεβιθιού

0Ω 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
8
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V

Μπέργκερ ρεβιθιού

Υλικά

2 μεσαία καρότα 1 κρεμμύδι 2 κλωνάρια σέλερι Αλάτι και πιπέρι 2 κούπες ρεβίθια βρασμένα 1 κ.σ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ρεβίθια 1 αβγό* ½ κούπα βρόμη (ή και θρυμματισμένο κριθαροκούλουρο/ντάκο) 1 κ.σ. πάστα ντομάτας ή σπιτική κέτσαπ 1 κ.σ. ελαιόλαδο

προαιρετικά

Το αβγό αν θέλουμε μπορούμε να το παραλείψουμε. Επίσης, για επιπλέον άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε μια πρέζα κύμινο, μια πρέζα κουρκουμά και μια πρέζα γλυκιά πάπρικα.


Εκτέλεση

“Ψιλοκόβουμε” στο μούλτι τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλερι. Τα μαραίνουμε μαζί με το ελαιόλαδο, με μέτρια φωτιά, στο τηγάνι.

Αλέθουμε και τα βρασμένα ρεβίθια μαζί με το νερό, μέχρι το στάδιο πριν γίνουν πουρές. Τα μικρά κομματάκια δίνουν ωραία υφή.

Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πριν προσθέσουμε το αβγό μπορούμε να δοκιμάσουμε τη ζύμη και να αυτοσχεδιάσουμε με τα μπαχαρικά ανάλογα με το γούστο μας.

Πλάθουμε τα μπέργκερ και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά.

Συνθέτουμε τα μπέργκερ με σπιτική κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου, με ψωμάκια για μπέργκερ, ντομάτα και μαρούλι!


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!

Νεοφυής Επιχειρηµατικότητα