Κουνουπίδι αλτέρνα

0Ω 45Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
6
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V

Κουνουπίδι αλτέρνα

Υλικά

1 μεγάλο μπουκέτο κουνουπίδι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο ½ κούπα τυρί τριμμένο μπαχαρικά και μυρωδικά επιλογής (πάπρικα γλυκιά, κάρυ, κουρκουμά, θυμάρι, ρίγανη, πιπέρι, κύμινο…)

[κ.σ. = κουταλιά της σούπας]

προαιρετικά

Το κουνουπίδι Romanesco αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη συνταγή, έχοντας το πλεονέκτημα ότι δεν έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του κουνουπιδιού. Η συνταγή μας όμως βγαίνει εξίσου νόστιμη με το κλασικό κουνουπίδι αλλά και με μπρόκολο!


Εκτέλεση

Ζεματίζουμε το κουνουπίδι σε βραστό νερό για 5 λεπτά.

Αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά με το ελαιόλαδο και το βούτυρο και, με τα χέρια μας, αλείφουμε με το μείγμα το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, φροντίζοντας να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο την επιφάνεια.

Ψήνουμε το κουνουπίδι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανό το επιθυμούμε.

Σερβίρουμε ολόκληρο ή και σε μικρότερα μπουκετάκια, ως ζεστή σαλάτα!


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!

Νεοφυής Επιχειρηµατικότητα